Ny pilotutbildning från januari 2019

Den Europeiska luftfartsmyndigheten (EASA) ändrar lagstiftningen och kraven till den integrerade pilotutbildningen i Europa.

Detta kommer att medföra en ändring i utbildningskraven för alla pilotskolor i Europa. Ändringarna kommer efter önskemål och förfrågan från de olika flygbolagen på airline piloter.

 

Det är flygsällskapens önskemål att utbildningen av framtida piloter ska ha större fokus på att klargöra och förbereda de blivande piloterna in i flygsällskapen för att göra en mer komplett airline pilot. Steget från en nyutbildad kommersiell pilot till en airline pilot är stort, och flygsällskapen har därför fått lägga stora resurser på att skola vidare deras nyanställda piloter som går direkt in i flygbolagen efter examen, till de större flygmaskinerna som flygbolagen opererar.

 

Ändringarna kommer att betyda att piloter som utbildar sig under de nya programmet kommer vara bättre rustade att kliva direkt in i flygbolagen och vara de mest attraktiva piloterna för sällskapen.

 

De nya ändringarna kommer i form av ett så kallat “Enhanced Multi-Crew Cooperation to Airline Pilot Standards Course” (APS MCC). Man väljer nu att fokusera på den sista delen av utbildningen till trafikflygarpilot. Där man fasar in piloter i det större och tyngre flygplanen, som de nyutbildade piloterna kommer direkt in i efter färdiga studier.

 

Det är flera krav till den nya APS MCC kursen och man ska nu också klara av ett extra flygprov i slutet av utbildningen. Timkraven är enligt följande:

  • MCC training 20 timmar
  • Advanced Swept-wing Jet Aeroplane Training 12 timmar
  • Advanced Airline Operations Scenario Training 6 timmar
  • Final Assessment 2 timmar


Flygtimmarna på APS MCC utförs i en Full Flight Simulator (FFS), som er det närmaste du kan komma det riktiga flygplanet. Det är motsatsen till andra utbildningar där den kan utföras på en Flight and Navigation Procedure Trainer (FNPT-2)

 

Vi implementerar dessa ändringar och presenterar er en färdigställd och optimerad ny utbildning redan för kursstart i januari 2019. Det nya APS MCC är nämligen inte det enda som är nytt. Den nya utbildningen är utarbetad i nära samarbete och sparring med flera flygsällskap. Det är en sak med önskemål från skolan och dess elever, men det viktigaste är flygällskapens efterfrågan gällande utbildning. Vi vill utbilda dom mest kompetenta piloterna, och inte minst vill vi vara den skola som sätter flest i arbete efter studier. Därför har vi utarbetat och optimerat en utbildning, som man redan i januari kan vara med och ta del av.

 

Vi flyger naturligtvis hela den nya APS MCC på en Full Flight Simulator (FFS), och den nya utbildningen lever upp till de nya kraven från EASA. Simulator-typen (FFS) är av samma kvalité som den flygbolagen använder sig av för att hålla sina piloter giltiga på flygplanstypen. Vi använder oss med andra ord inte av en FNPT-2 simulator, då det inte ger en realistisk bild av APS MCC utbildningen.

 

Ovanpå APS MCC utförs samtidigt en Jet Orientation Course (JOC), som självklart också flygs på samma simulator-typ. Där lägger vi igen fokus på steget från ett propellerflyg till jetflyg.

 

Själva utbildningslängden förblir densamma som tidigare, men det blir mer målinriktat till efterfrågan från sällskapen och till den branschen som våra nya piloter väntas arbeta i.

 

Vår utbildning kommer från januari att bjuda på några spännande uppdateringar och förbättringar. Detta gäller under hela utbildningen och inte bara i den sista delen APS MCC. Vi kommer att fresta med karriärplanering från dag ett och kommer till att ha fokus på följande kategorier inom personlighetsutveckling och attityd:

  • “Positive Student Centered Approach”
  • “Single och Multi-Pilot CRM”
  • “Competency based training”


Sammansättningen på praktisk träning i flygplan under utbildningen kommer också att ändras. Vi kommer dessutom inkludera en vistelse i Spanien som del av utbildningen. Allt detta för att kunna förbereda våra studerande på bästa möjliga sätt till den framtid och de krav som väntar efter utbildningen. Det totala antalet flygtimmar under utbildningen kommer att stiga till 205 flygtimmar. Alla ändringar och förbättringar ingår självklart i utbildningspriset - även Spanien vistelsen.

 

Vår dotterbolag CrewPool kan bli en stor ekonomisk fördel för dig, ifall du tar ett banklån för din pilotutbildning. Det är en stor ekonomisk satsning att påbörja sin utbildning till trafikflygarpilot, vilket gör att många tar banklån för att uppnå sin dröm inom pilotyrket. Med vårt unika koncept Crewpool får du möjlighet att kunna betala tillbaka dina lån uppemot halva tiden gentemot vanliga banklån.

 

Om du är nyfiken på förbättringar vi har inkluderat i den nya utbildningen, kom till oss på ett personligt möte. Där går vi också igenom Crewpool som blir en unik möjlighet för framtidens pilotelever.

 

Vi har för tillfället en stor efterfrågan på vår nya utbildning. Därför bjuder vi in till ett personligt möte för dig som önskar få en bättre inblick till vad det innebär med en pilotutbildning hos GreyBird Pilot Academy inför det nya året.

 

Vi har ännu inte hunnit uppdatera vår hemsida och broschyrer, så den nya utbildningen kan endast presenteras genom ett gemensamt eller personligt möte. Ändringar i EASA’s lagstiftningar kommer förmodligen först träda i kraft under nästa år. Vi vill alltid vara i framkant vad som gäller framtidens piloter och det är därför vi beslutat att ändra utbildningen redan till årsskiftet. Som studerande hos GreyBird ska man få den bästa utbildningen, flyga de modernaste flygplanen, mest avancerade simulatorerna och ge dom bästa möjligheterna för att komma i arbete.

 

Hela den nya utbildningen är baserad på förslag, tankar och krav från sällskapen som vill ha det mest lämpade nyutbildade piloterna. Allt med syftet att övergången från nyutbildad, till airline pilot ska bli så effektivt som möjligt.

 

Var säker på att du väljer framtidens pilotutbildning som branschen efterfrågar. Den utbildningen får du hos oss.

 

Kom först i kön till sällskapen, när vi ska ut och finna ditt första jobb. Anmäl dig nu!

 

Är du intresserad av kursstart, kontakta oss på mail:info@greybird.dk eller ring till oss på: +45 26 10 60 90

Vill du påbörja studier efter januari 2019, anmäl dig då till ett utav våra informationsmöten på följande länk:https://greybird.se/kontakta-oss/events/

 

Ny utbildning 2019 - GreyBird Pilot Academy

Hej!

Vill du veta mer om vår unika trafikflygarutbildning? Delta i ett av våra informationsmöten och få svar på frågor som, hur man blir pilot, vilka jobbmöjligheter som finns, och vad som skiljer oss från andra flygskolor.

Anmäl dig här