Ny pilotutbildning!

EASA ändrar kraven för utbildning till trafikflygarpiloter!
Därför introducerar GreyBird Pilot Academy en ny och förbättrad utbildning till trafikflygarpilot!
Läsa mer »

LAPL(A) hos GreyBird Pilot Academy

 

Fakta om utbildningen
  • Utbildningen varar normalt i 4-6 månader.
  • Uppnår certifikatet LAPL(A).
  • Grupp- eller soloundervisning.
  • 30 flygtimmar i moderna flyg med erfarna instruktörer.
  • Kräver ett Class 2 Medical som utförs av en flygläkare.

LAPL(A) certifikatet är ett helt nytt certifikat som blev introducerat i samband med EASA systemets tillträde. GreyBird Pilot Academy har som en av få skolor i Danmark, möjlighet att erbjuda detta certifikat. Det kräver endast 30 timmars skola samt att det medicinska kravet matchar ett PPL(A).
LAPL(A) certifikatet ger dig tillstånd till att flyga flygplan som har ett EU-luftvärdighetsbevis med följande begränsningar i förhållande till PPL(A) certifikatet:

  • Endast en motor
  • Max startvikt på 2000 kg
  • Max 3 passagerare


Alltså ett lägre utbildnings- och hälsokrav än de som ingår i det internationella luftfartssamarbetet ICAO.

GreyBird Pilot Academy erbjuder LAPL-teorikursen, både som gruppundervisning och soloundervisning. När teorikursen är avklarad, genomgår samtliga elever ett soloförlopp under flygundervisningen. Man flyger med en av våra instruktörer och hos GreyBird Pilot Academy medföljer alltid en briefing (innan flyglektionen) och en debriefing (efter lektionen). Briefing är självklart utan extra kostnader.

 

GreyBird Pilot Academy erbjuder LAPL-teorikursen, både som gruppundervisning och soloundervisning. När teorikursen är avklarad, genomgår samtliga elever ett soloförlopp under flygundervisningen. Man flyger med en av våra instruktörer och hos GreyBird Pilot Academy medföljer alltid en briefing (innan flyglektionen) och en debriefing (efter lektionen). Vår gruppundervisning avhålls oftast 2 gånger i veckan, på vardagskvällar mellan ca kl. 18.30 och 22.00. Gruppundervisningen tar ca 4-6 månader och därefter påbörjar man sin flygning. Gruppstarten ligger så att det passar med Transportstyrelsens planerade datum för examen. Vi startar grupper med minst 6 deltagare och vi har oftast 1-3 grupper om året. Vår soloundervisning är för dig som har en fullbokad kalender. Här gör vi det möjligt för dig att anpassa undervisningen till din reseaktivitet, möten, semester osv. Utbildningen blir 100% skräddarsydd. Fördelen är att du kan börja precis när du önskar och du kan genomföra den på den tid du vill. Just nu är det vår soloundervisning som är populär, eftersom många av våra LAPL-elever har en hektisk vardag. Oavsett vad man väljer, rekommenderar vi alltid att man deltar i ett av våra informationsmöten samt tar en provlektion. På detta sätt får man se skolan och provat de maskiner som skolan har. Ett LAPL-certifikat kan tas på många sätt men vi anser att det viktigaste är, att man som elev får en ordentlig genomgång och en säker utbildning i nya flyg. Hos GreyBird Pilot Academy får du som elev många fördelar. Bland annat vår många års erfarenhet inom luftfart och utbildning, nya flyg, stor instruktörkapacitet, som gör att du kan bli färdig i din egen takt. Vår LAPL-undervisning tar eleverna genom 8 teoriämnen och man avslutar med 8 toeriprov. GreyBird Pilot Academy utbildar, uteslutande på nya flyg. Vi har valt att investera i en modern flygflotta, för att kunna erbjuda bästa möjliga utbildning till rätt pris. Flygen är alla utrustade med den senaste teknologin.

Jag vill gärna komma igång! Vad gör jag nu?

Du kan kontakta oss via vår kontaktsida eller på Facebook. Vi rekommenderar alltid att du kommer till ett av våra informationsmöten och eventuellt får en provlektion. På informationsmötet får du ännu mer information om LAPL-utbildningen, priser, varaktighet, planering, läsmaterial, medicinsk undersökning osv. Under provlektionen får du luft under vingarna med en av våra erfarna instruktörer. Du får flyga planet och vi garanterar dig en fantastisk upplevelse. Om du har flugit ett privatflyg tidigare och du vet att du vill börja LAPL-utbildningen, kan flygningen sparas till senare. Därefter hjälper vi dig med att komma i kontakt med en flygläkare för att få din ”Class 2 Medical”. Det är en formalitet som alla privatpiloter ska gå igenom. Men du behöver inte vara orolig – vi brukar säga: ”Om man har hälsan till att köra bil, har man även hälsan till att flyga”. Härefter planerar vi ditt förlopp, oavsett om du väljer att genomföra teorin i grupp eller solo. Vi sätter ihop din teoriundervisning med flyglektioner och när du är klar, ska du ta teoriexamen. Efter det ska du ha ett radiocertifikat och vi rekommenderar ett N-BEG (danskt). Denna kurs tar 4-5 veckor och avslutas med en examen. Därefter väntar endast din flygning, där du flyger 45 timmar innan du kan ta din examen. Detta och mycket annat går vi igenom på informationsmötet och därför är det så viktigt att du deltar i ett sådant. En LAPL-utbildning är en otroligt spännande utbildning, där du lär känna dig själv och dina färdigheter. Du upptäcker sidor av dig själv, som du inte visste att du hade och du får utmaningar, självförtroende och ansvar, samt många bra upplevelser på vingarna.

Vi ser fram emot att undervisa dig…Kontakta oss

LAPL(A) - GreyBird Pilot Academy