Om GreyBird

Varför namnet GreyBird?

 

GreyBird fick sitt namn under 2012. Verksamheten är grundat i 2007 och hette ursprungligen Aarhus Flight Academy, även känd som AAFA. När Søren Møller gick in i verksamheten, togs beslutet att det skulle hända något nytt. Skolan skulle utvecklas väsentligt. Vi spekulerade över vilket namn verksamheten skulle bära. Det fanns många förslag, men det slutade med att valet föll på GreyBird. Vi hade redan valt att våra flyg skulle vara radikalt annorlunda än de många vita flyg med röda eller blå ränder på. Vi ville sticka ut. Vårt val föll på matt grå. Det antydde en militär operation och även om vi ser oss som långt från den typen, är det många av de värderingar som den matta grå färgen utstrålar, som vi kan identifiera oss med. Därför blev det grå flygplan och passande till namnet GreyBird.

Den mest väsentliga grundstenen i verksamheten var vi tidigt överens om: säkerhet, sunda hållningar, ärlighet, kommunikation och positiva upplevelser.

Samtidigt ville vi uppnå bra synlighet med våra flyg, som vi redan då visste skulle sticka ut från mängden. De ekonomiska europeiska flygplanen som vi har valt, gör det möjligt med en helt annan utbildning än de traditionella amerikanska, eftersom de nya europeiska flygplanen använder mycket mindre bränsle och är därav billigare i drift.
Efter lång tids övervägning, kom vi överens om att den matta grå militärfärgen, som våra flyg är målade i, kommunicerar ut budskapen på ett bra sätt, men att det krävdes något nytt som visade att vi är moderna människor, som tänker utanför linjerna och gärna möter dig personligen. Därför blev det namnet GreyBird, men med ”Grey” skrivet i en orange färg. GreyBird för att våra ”fåglar” är grå och orange för att det signalerar att vi är öppna och mer moderna än den grå färgen antyder.

Det var alltså namnet, men det är bara en del av de tankar som ligger bakom verksamhetens filosofi och annorlunda utbildning. Vi vill vara bäst – om vi är det, får du bestämma. Vi lovar i alla fall att vi inte är nöjda, förrän du är nöjd.Vem är personerna bakom GreyBird?

 

 

Verksamheten drivs av vår ägare Søren Møller, och tidigare ägare Thomas Eriksen. De har båda bred erfarenhet inom luftfart och företagsverksamhet.


Thomas Eriksen är professionell pilot inom General Aviation. Thomas flyger som pilot för en större ”private jet” verksamhet, där han flyger på två typer av jetflyg. Som chefsinstruktör är Thomas ansvarig för den praktiska delen av utbildningen och är därför mycket mindre i teorilokalen, än Ole. Det betyder att eleverna ofta träffar Thomas som deras instruktör i flygplanen. 


Søren Møller är, VD på GreyBird Aviation group. Han kom till GreyBird från telecom-branschen och har många års erfarenhet med att driva verksamhet och inte minst med att se nya möjligheter och att tänka annorlunda. Detta har varit en väsentlig orsak till att GreyBird idag är stolta över att kunna erbjuda marknadens mest flygintensiva utbildning, till ett ytterst konkurrenskraftigt pris. Søren är själv utbildad pilot. Eleverna träffar alltså även skolans direktör, både i gången och på flygplatsen. Detta gör att vi kan kommunicera på ögonnivå.

 

 

 Vad är GreyBirds vision?

 

GreyBird vision är att öka säkerheten omkring pilotträning och luftfart. Det ska vara lätt och säkert att vara student / kund hos GreyBird. Det ställer stora krav på oss själva och våra medarbetare och därför ställer vi höga krav på våra elever. Det är viktigt för oss att du alltid möter kvalificerad personal och får den bästa utbildningen. Vi är alla passionerade för vår verksamhet och det är vårt mål att det ska vara synligt för våra Pilot-elever.Den professionella inställningen

 

Det ska vara roligt och spännande att vara student hos GreyBird, men det kräver även hårt arbetet. Vi vill inte utbilda piloter, som inte ställer stora krav på sig själva och som inte själva vill vara bland de bästa. Eleverna träffar alltid instruktörer, härunder ägarna av verksamheten,. Vi ger oss alltid tid till att prata med eleverna ifall de har frågor och förstår varför de ställer dem.

 

Vi ska förstå vad deras behov är och vägleda dem utifrån vår erfarenhet. När det är sagt, förväntar vi också att eleverna respekterar denna hållning. Därför tillåter vi oss att förvänta att vi alltid möter motiverade och förberedda elever, som varje dag kommer till vår skola för att bli bättre. Vi är inte en elitisk verksamhet – vi använder gärna resurser på att hjälpa de elever som behöver det, men bara så länge vi märker att eleven kämpar tillsammans med oss. Vi tror på att en gedigen och modern utbildning i teorilokalen och många timmars undervisning i ett flygplanen, ger en hög facklig kunskap och en bra hållning till det ansvar man har, när man ingår en flygbesättning. Denna treklöver kommer eleverna att träffa om och om igen hos GreyBird: Teori kunskap – praktiska färdigheter – sunda hållningar. Om dessa tre punkter är på plats, är du en säker och duktig pilot, som vi är stolta över att skicka vidare ut i världen eller kanske själva erbjuda ett jobb.

 

Om en av de tre punkter inte är tillfredsställande, blir du aldrig en duktig pilot. Det är lika viktigt att kunna sin teori, som det är att kunna flyga och viktigast av allt är att få bra och sunda hållningar under sin utbildning. Vi spenderar därför mycket tid tillsammans med eleverna i skolan och vi tror på att de bästa färdigheterna uppnås i riktiga flygplan i luften, bredvid erfarna och kvalificerade instruktörer. Vi försöker testa och påverka elevernas hållning, redan under antagningsprovet och varje dag som de är i verksamheten. Våra elever upplever därför inte långa och tunga självstudieperioder som endast handlar om att bestå en examen. Vi undervisar, följer upp, testar och hjälper våra elever till att bli världens bästa piloter.

 

Vår grundhållning kommer inte att ändra sig: Säkerhet, sund hållning, facklig kunskap, färdigheter, service, tillmötesgående, ärlighet, kommunikation och positiva upplevelser.

Dessa element möter du alltid när du besöker GreyBird Aviation Group.

Välkommen till framtidens Pilot-utbildning.

Søren Møller
Direktör

 

 

 

Om - GreyBird Pilot Academy